Weyts wil verder surfen op alle basketsuccessen van de voorbije jaren en maakt extra middelen vrij om 90 nieuwe basketbalpleinen te realiseren in heel Vlaanderen. Het gaat om 75 extra 3x3-pleintjes en 15 luxueuze ‘Cats Courts’, die als blikvangers permanent reclame maken voor het basket. De Vlaamse Overheid zal de helft van de kosten dragen voor de steden en gemeenten die mee willen stappen in het verhaal. Er komt een nieuwe oproep om in te tekenen op een groepsaankoop van basketbaltorens, die op een pleintje of ergens binnen geplaatst kunnen worden.

‘Cat Courts’

Maar er komen dus ook hoogkwalitatieve ‘Cats Courts’, met een sportvloer, lockers en een aantrekkelijke vormgeving in het thema van een van de Cats of Lions. De 15 ‘Cats Courts’ worden de vlaggenschepen van de vloot van 3x3-pleintjes. Ze moeten echt in het oog springen.

Moeilijk ‘nee’ zeggen

“We willen zoveel mogelijk Vlamingen doen sporten”, zegt Ben Weyts. “Aan de ene kant halen we steeds meer topsportevenementen naar Vlaanderen, zoals onlangs het WK 3x3 en binnenkort het EK 3x3. Zien sporten, doet sporten. Aan de andere kant investeren we ook extra in sportinfrastructuur. Deze investeringen zijn ook nog eens heel laagdrempelig. We maken het voor de steden en gemeenten makkelijk om “ja” te zeggen tegen een nieuw basketbalpleintje – en moeilijk om “nee” te zeggen.”