De koers van Vlaanderen bepaal je niet alleen in het stemhokje. Aan de toekomst van Vlaanderen schrijven onze ministers en parlementsleden elke dag. Dat doen ze samen met een team van ambitieuze medewerkers. Ben ook jij klaar om het Vlaanderen van morgen mee vorm te geven? Start je loopbaan bij de N-VA. Achter de schermen wachten talloze boeiende en diverse uitdagingen.

N-VA-medewerkers in de Kamer

Welke job is jou op het lijf geschreven?

Parlementair medewerkers in het Vlaams Parlement

Parlementair medewerker

Of het nu de statige omgeving van de Kamer is of de schitterende koepelzaal van het Vlaams Parlement, je werkomgeving in een parlement is hoe dan ook uniek. En dat treft. Want een job als parlementair medewerker is dat ook. Jij bent immers de rechterhand van je parlementslid. Efficiënt agendabeheer, uitwerking van dossiers en communicatie over het parlementaire werk behoren tot je kerntaken. Samen zetten jullie de N-VA op de kaart, in Brussel en te velde.

Maak kennis met Wout Pattyn, parlementair medewerker van Kamerlid Sander Loones.

fractiemedewerker Kamer

Fractiemedewerker

Ben je een expert in je vakgebied en werk je graag oplossingen uit voor actuele problemen? Dan is een job als fractiemedewerker iets voor jou. Je ondersteunt de parlementsleden inhoudelijk bij hun parlementair werk. Als jurist, econoom, mobiliteits- of onderwijsspecialist zet je je kennis dagelijks in om initiatieven uit te werken.

Twee fractiemedewerkers die hun job met hart en ziel doen zijn Liesbeth Stroobandt in de Kamer en Tijl Rommelaere in het Vlaams Parlement.

Medewerkers partijsecretariaat

Adviseur op de studiedienst

Op het partijsecretariaat, op een boogscheut van de parlementen, werken nog meer experten ter zake. De adviseurs van de studiedienst ontwikkelen en waken over de partijstandpunten. Zij concentreren zich op de langetermijnvisie van de N-VA. Zo bundelen zij iedere vijf jaar alle input voor het N-VA-verkiezingsprogramma dat de krijtlijnen voor de toekomst bevat.

Medewerker communicatie

Communicatiemedewerker op het partijsecretariaat

De communicatie- en organisatieteams op het partijsecretariaat zorgen ervoor dat het werk van onze parlementsleden tot in elke Vlaamse huiskamer geraakt. Communicatiemedewerkers verzorgen alle digitale en gedrukte communicatie. Er is zelfs een professionele opnamestudio voor video’s en podcasts. Ontvang je een folder van de lokale N-VA-afdeling uit je stad of dorp? Dan is die eerst langs de communicatiedienst gepasseerd.

Medewerker team organisatie

Organisatiemedewerker op het partijsecretariaat

Ook de vrijwilligers en lokale mandatarissen van de 300 lokale afdelingen krijgen ondersteuning. De medewerkers van het organisatieteam staan hen bij, praktisch en inhoudelijk. Om het contact met de N-VA-leden warm te houden, organiseren zij heel wat acties en evenementen. Denk aan het jaarlijkse nieuwjaarsfeest, de familiedag, vormingsdagen en andere activiteiten.

De drijvende kracht achter de N-VA-evenementen? Dat is Lien Van Oosterwyck. Ze geeft je graag een inkijk in haar job.

Aan de slag bij de N-VA?

Ontdek onze vacatures op www.n-va.be/vacatures. Solliciteer door je cv en motivatiebrief op te laden. Zie je niet meteen de functie die je zoekt? Zet jezelf dan op de radar door spontaan te solliciteren. Wie weet krijg je binnenkort een jobvoorstel.

Je hebt gesolliciteerd voor een vacature. Wat nu?
Zit er toekomst in jouw kandidatuur, dan volgt een afspraak bij ons extern selectiebureau. Verloopt die goed, dan ben je welkom voor een gesprek met de leidinggevende. Voor functies op het partijsecretariaat schuift N-VA-directeur Piet De Zaeger meestal mee aan tafel. Dat hij zelf ook een hele weg aflegde voor zijn job eruitzag zoals vandaag, lees je hier. Voor specifieke functies volgt een extra test om je schrijfvaardigheid na te gaan of om te peilen naar je kennis van je vakgebied.

Zijn alle gesprekken goed verlopen? Super! Je krijgt een loonvoorstel en we prikken een startdatum. Welkom bij de N-VA!

medewerkers op een evenement
HR

Contacteer de N-VA-personeelsdienst

Wens je meer info over werken en solliciteren bij de N-VA? Marleen Van der Borgt en Latoya Van den Brande van de personeelsdienst beantwoorden jouw vragen graag. Je kan hen bereiken via vacatures@n-va.be of telefonisch op 02 219 49 30.

In dit interview met Marleen lees je meer over wat werken voor de N-VA betekent.

Fotografie: Gregory Van Gansen