De delegatie kreeg het gezelschap van Theo Francken, die in Wallonië heel wat bekendheid geniet. “De reacties van de mensen zijn verrassend positief. Hier en daar krijg je wel vreemde blikken: “Wat komen die Vlaams-nationalisten hier doen in Wallonië?”, vragen ze zich af. Maar dat is net waarom we hier zijn: om de mensen duidelijk te maken dat onze visie over confederalisme uiteindelijk ook de Walen ten goede komt.”

Stuurloos schip

“Pas met het confederalisme zullen Vlamingen en Walen krachtdadige regeringen krijgen die knopen kunnen doorhakken in migratie, justitie, gezondheidszorg, sociale zekerheid en het fiscale systeem. En het zullen regeringen zijn waar de burger effectief voor heeft gestemd. Niet het bontje allegaartje van Vivaldi, dat uit 7 partijen bestaat die elk hun aparte visie hebben op het beleid, waardoor het een stuurloos schip is geworden dat alleen nog maar geld kan uitdelen, terwijl de schulden astronomisch hoog zijn.”

De delegatie trok ook naar de kerncentrale van Tihange, om duidelijk te maken dat kernenergie een volwaardige plaats heeft in onze toekomstige energiemix.