Stevens betreurt wel dat schaamteloze postjespakkerij ook deze keer een belangrijke rol speelde bij de voorzittersverkiezing: “Terwijl Europa in crisis is, wordt in schimmige achterkamertjes over postjes gebakkeleid. En wat inhoudelijk op papier staat, ligt mijlenver van wat de burgers in Europa willen. Niemand zit te wachten op Europese belastingen of op een Europese superregering."

Eurorealistisch blijven

Daarom blijft de N-VA haar eurorealistische verhaal vertellen. Wij hebben wél een duidelijk plan voor de hervorming van de Europese Unie. De focus moet niet liggen op meer en meer Europa, maar op veiligheid, het inperken van migratie en het creëren van jobs. Helga Stevens gaat de volgende jaren ook ongebonden en voluit voor gelijke kansen, een andere kijk op de sociale agenda van Europa en op de uitdagingen die migratie stelt.

Lees hier ook een open brief van Europarlementslid Sander Loones aan de voorzitters van de Europese EVP- en ALDE-fracties, waarin hij de vaudeville aanklaagt die in het Europees Parlement heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de verkiezing van een nieuwe Parlementsvoorzitter.