Veelzijdigere en gelukkigere werknemers

Momenteel mogen werkgevers hun werknemers niet ‘uitlenen’. Er zijn een aantal uitzonderingen, maar door rigide procedures en voorwaarden kennen die weinig succes. Nochtans ziet een aantal (oudere) werknemers de huidige job niet meer zien zitten of willen ze wel eens iets anders doen. Anders voelen ze zich gevangen in hun eigen gouden kooi, wat vaak tot langdurige ziekte leidt. Doorstartbanen bieden een oplossing voor hen.

“Mijn voorstel maakt het mogelijk om de arbeidsovereenkomst gedeeltelijk te schorsen”, verklaart Jan Spooren. “Werknemers kunnen daardoor nieuwe ervaringen opdoen in een ander bedrijf of vaardigheden leren die ze in hun huidige job niet kunnen verwerven. Het gevolg? Veelzijdigere werknemers die bovendien gelukkiger zijn met hun job.”

Werkgevers kunnen extra talent aantrekken

Werkgevers kunnen dankzij doorstartbanen dan weer getalenteerde arbeidskrachten, die bij een andere werkgever onderbenut werden, aantrekken om openstaande vacatures sneller in te vullen. Aan de andere kant kunnen ze werknemers die het moeilijk hebben een tweede adem laten vinden bij werkgevers die beter aangepast werk aanbieden. Ook als er tijdelijk minder werk is binnen een bedrijf of organisatie zijn doorstartbanen een oplossing.

Het tijdelijk uitlenen van arbeidskrachten is maar mogelijk als zowel werkgever als werknemer daarmee instemmen. Je kan er ook maximaal twee jaar van gebruik maken, al is er een mogelijkheid om die termijn te verlengen. Om te voorkomen dat een systeem van alternatieve uitzendarbeid ontstaat, moet een werknemer die een doorstartbaan aanvraagt ook minstens twee jaar anciënniteit hebben. “Dit positieve voorstel creëert kansen voor werkgevers én werknemers”, besluit Jan Spooren. “Bovendien voorkomt het dat mensen op een ziekte- of werkloosheidsuitkering komen te staan en zal de uitstroom naar vervroegd pensioen dalen.”