In de videoboodschap zien we naast Europarlementariër Assita Kanko ook Ariana Huffington (Huffington Post), Mayam Bialik (The Big Bang Theory), Sheila Katz (National Council of Jewish Women) en Ginnifer Goodwin (Mona Lisa smile) oproepen om samen te strijden tegen verkrachtingen en seksueel geweld. Ze verafschuwen het feit dat seksueel geweld telkens weer in conflictsituaties opduikt. De video roept op om verschillen te overbruggen en seksueel geweld niet langer te tolereren of verzwijgen, zelfs wanneer er veel bewijs is.

Zwijgende feministen

“Te veel zelfbenoemde voorvechters voor vrouwenrechten hebben lang gezwegen alvorens de Hamas-verkrachtingen van 7 oktober te veroordelen. Tot en met de VN-baas (António Gutteres) werd wekenlang verzwegen dat Hamas-terroristen Israëlische vrouwen op grote schaal verkrachtten, vernederden en verminkten. Terwijl stuurde Hamas trots video’s de wereld in met gewonde vrouwen als trofeeën die Gaza werden ingebracht; waarop veel westerse feministen een veroordeling niet uit hun mond kregen.” Kanko noemt dat absurd en claimt dat deze feministen die titel onwaardig zijn.

Diepe afschuw

Al kort na de Hamas-aanval werd duidelijk hoe beestachtig de terroristen hadden gehandeld. Executies, onthoofdingen en verminkingen van jong en oud werden allemaal op camera vastgelegd en door getuigen verteld. Al snel werd ook duidelijk hoezeer de terroristen het op vrouwen hadden gemunt. “Het beeld met het lichaam van Shani Louk op de vrachtwagen, terwijl afschuwelijke Hamas-mannen op haar spugen, Allahu roepen en met haar paraderen, is verschrikkelijk. Voor mij is dit beeld waardevoller dan duizend studies en zegt het alles. Shani Louk was jong en wilde van het leven genieten. In plaats daarvan eindigde haar leven in de handen van Hamas”, vertelt Kanko. “Als vrouw, moeder en politicus voelde ik diepe afschuw toen ik de stilte hoorde van zoveel machtige mensen na de misdaden van 7 oktober.”