Gokken

Gokken

Gokverslaving leidt vaak tot persoonlijke en familiale drama’s en ondergraaft daarmee de samenleving. Als gemeenschapspartij ligt deze problematiek de N-VA nauw aan het hart. Strenge controles op overmatig gokgedrag en een doeltreffende preventie zijn dan ook van het grootste belang. Want elke gokverslaafde is er één teveel.

Met de opkomst van online wedden, wordt het er niet makkelijker op om illegale aanbieders op te sporen en streng te bestraffen. Daarom willen we zo veel mogelijk (potentiële) spelers naar de legale aanbieders leiden. Vandaag slagen we daar al vrij goed in. We moeten er niettemin oog voor blijven hebben dat het aantal mensen dat richting illegale goksites gaat zeker niet stijgt.

Speellimieten, reclame en bonussen beperken, is een mogelijkheid. Maar dit houdt het risico op een averechts effect in. Want in het illegale circuit gelden deze beperkingen uiteraard niet. Een goed evenwicht tussen de maatregelen is dus cruciaal. De focus moet hoe dan ook liggen op het tijdig identificeren van problematische spelers zodat we hen kunnen helpen hun verslaving te overwinnen. 

De N-VA vindt ook dat minderjarigen nog sterker dan vandaag beschermd kunnen worden. Ondanks bestaande leeftijdsbeperkingen blijft de controle op leeftijd en identiteit bij bepaalde vormen van kansspelen achter. Dat moet opgelost worden.

Een legaal kansspelaanbod heeft zeker bestaansreden voor de N-VA. Maar enkel als dit streng gereguleerd en gecontroleerd wordt. De bescherming van kwetsbare spelers – zoals minderjarigen – staat centraal.

Lees meer overConsumenten|zaken