Vlaanderen heeft heel wat toeristische troeven. De Vlaamse kust, onze kunststeden en de groene regio’s zijn grote trekpleisters. Onder impuls van de N-VA werden ondertussen negen van onze mooiste groene regio's omgevormd tot Vlaamse Nationale Parken. Maar er valt nog meer moois te promoten in Vlaanderen: mode en design, fietsen en wielrennen, kunsten en erfgoed. Ook de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur is een unieke troef.

En we hebben nog meer te bieden. Nu al behoren we tot de wereldtop voor de organisatie van congressen. Onze centrale ligging, de verschillende internationale instellingen op ons grondgebied en een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve congreszalen moeten we nog meer durven uitspelen. 

Vlaanderen bezit heel veel onroerend erfgoed. Voor de N-VA is het belangrijk dat deze prachtige burchten, kastelen en andere pareltjes bewaard blijven voor komende generaties.

Toerisme – in welke vorm ook – is namelijk enorm belangrijk voor onze welvaart en tewerkstelling. Toeristische inkomsten vertegenwoordigen nu al vijf procent van ons bbp. Daarmee is de sector, na de bouw, onze belangrijkste industrie. Die positie kunnen we nog versterken.