Vlaams toerisme breekt alle records

Door Ben Weyts op 7 augustus 2017, over deze onderwerpen: Toerisme
Vlaams Horecabeleidsplan werkt drempels weg

Vlaanderen ontving in de eerste vier maanden van dit jaar negen procent meer toeristen dan in dezelfde periode in 2016. Daarmee doen we zelfs beter dan in het recordjaar 2015. “De toeristische sector bewijst zijn veerkracht”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Zowel het aantal toeristische aankomsten als het aantal overnachtingen steeg aanzienlijk in de eerste vier maanden van 2017. Met name het aantal internationale gasten nam toe (met twaalf procent). Maar ook het aantal binnenlandse toeristen gaat in stijgende lijn. Na het moeilijke jaar 2016, met de 'lockdown' in Brussel en de aanslagen van 22 maart, veert het Vlaamse toerisme dus recht.

Herstelstrategie werkt

“Het harde werk van Toerisme Vlaanderen en vooral de toeristische sector is daar niet vreemd aan”, stelt minister Weyts. “De uitgekiende herstelstrategie, die focust op onze gastronomie, Vlaamse Meesters en wielercultuur, werpt nu haar vruchten af. De verwachtingen voor de toekomst zijn bovendien hooggespannen, want in verschillende buitenlandse markten zit nog groeipotentieel. Daarom blijven we Vlaanderen internationaal in de markt zetten als de bakermat van kunst, cultuur en innovatie in het verleden én vandaag.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is