Ben Weyts

Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand

Ben Weyts is een geboren en getogen Beerselaar en de trotse vader van Gust en Floor. Bij de verkiezingen van 25 mei 2014 trok hij de Vlaamse lijst in de provincie Vlaams-Brabant. Daarmee koos hij na vijf jaar in het federale parlement opnieuw voor het bestuursniveau waar hij zijn eerste ervaringen opdeed, als kabinetschef en woordvoerder van minister Geert Bourgeois.

Van 2014 tot 2019 is Ben de Vlaamse minister voor Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn.

Op 2 oktober wordt Ben opnieuw Vlaams minister in de regering-Jambon I. Hij wordt bevoegd voor Onderwijs, Sport, Vlaamse Rand en Dierenwelzijn.

Vaste waarde

Ben is een overtuigde Vlaming die zijn gemeenschap volop wil versterken. Reeds als student Politieke Wetenschappen was hij erg actief in de Vlaamse Beweging. De stap naar de N-VA was dan ook logisch. Met zijn dossierkennis, gedrevenheid en authentieke rechttoe-rechtaanstijl, groeide hij al snel uit tot een vaste waarde in de Vlaamse én Belgische politiek.

Voorzitter VVV-congres

Van 2011 tot 2015 was Ben nationaal ondervoorzitter van de partij. Wanneer de N-VA begin 2014 een druk bijgewoond én besproken ideologisch congres organiseert, wordt hij aangezocht als congresvoorzitter. Ook lokaal laat hij zich niet onbetuigd: na de lokale verkiezingen van 2012 wordt hij fractieleider in de gemeenteraad van zijn woonplaats Beersel, waar hij een frisse wind door het gemeentehuis laat waaien.