Peter De Roover reageert op vonnis Brusselse rechtbank: “Wat een blamage”

Door Peter De Roover op 31 maart 2021, over deze onderwerpen: Democratie, Justitie, Coronacrisis
Peter De Roover

“Vandaag gebeurt waar ik reeds maanden voor waarschuw.” Kamerfractievoorzitter Peter De Roover reageert op het vonnis van de Brusselse rechtbank om alle coronamaatregelen binnen 30 dagen op te heffen. “Het vonnis van de Brusselse rechtbank was een 'accident waiting to happen', waarvoor deze regering de ogen sloot.”

Alle coronamaatregelen binnen 30 dagen opgeheven

De N-VA waarschuwde al langer voor de risico’s die de paars-groene regering nam door ministeriële besluiten te gebruiken voor vrijheidsbeperkende maatregelen. Die waarschuwing werd door de federale regering in de wind geslagen maar vandaag krijgt de Liga voor de Mensenrechten gelijk van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg: alle coronamaatregelen moeten binnen de 30 dagen worden opgeheven. “Premier De Croo verklaarde op 31 januari op de Zevende Dag dat hij geen bijkomende onzekerheid wilde toevoegen, met name een juridische onzekerheid. Hoe wrang klinken die woorden vandaag”, zegt De Roover.

Politieke schade is gigantisch

“Deze regering heeft in het doorvoeren van haar coronamaatregelen met vuur gespeeld. Ze werd gewaarschuwd, zowat week-na-week in het federale parlement, die instelling die volgens deze regering niet echt een grote rol moet spelen. Door een periode van 30 dagen te voorzien is het de rechter die de regering behoedt voor totale chaos, maar de politieke schade is gigantisch. Wat een blamage voor uw beleid, mijnheer de premier en mevrouw de minister”, besluit De Roover.  

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is