Nieuwe leer-en leescampagne verspreidt leesvirus in Vlaanderen

Door Ben Weyts op 2 april 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Coronacrisis
Boeken

“Boeken kunnen een hele wereld doen opengaan voor leerlingen die tijdelijk thuiszitten.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Boek.be slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van het nieuwe leer- en leesplatform verspreidhetleesvirus.be brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties. 

Reizen door tijd en ruimte in een goed boek

Honderdduizenden leerlingen en hun ouders zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Gelukkig kun je dankzij de magie van een goed boek ook vanuit je woonkamer reizen door tijd en ruimte. Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts willen daarom in coronatijden het leesvirus verspreiden. De boekensector en zijn partners zetten voordien al verschillende mooie initiatieven op. Die worden nu samengebracht op verspreidhetleesvirus.be/

Gratis leesvoer voor jong en oud

Op de interactieve website staan gratis leer- en leesvoer voor jong en oud. Hij toont de weg naar digitale leerplatformen. Voorts worden online leesclubs opgezet en zijn er elke week wedstrijden waarbij je boekencheques kan winnen. Bovendien vind je er meer informatie over lopende kortingsacties en gratis levering bij uitgevers en boekhandels. 

40.000 euro voor verspreiding leesvirus

Om het leesvirus viraal te laten gaan, maakt Ben Weyts 40.000 euro vrij voor het nieuwe platform en de bijbehorende online campagne. Bekende gezichten zoals Marc de Bel, Ish Ait Hamou en nog enkele anderen dragen de boodschap alvast mee uit.

Alle lezers samenbrengen met #verspreidhetleesvirus

De campagne ‘Verspreid het leesvirus’ wil alle lezers virtueel samenbrengen, zodat leerlingen, ouders, leerkrachten, auteurs en andere boekenliefhebbers elkaar kunnen aansteken met de lancering van #verspreidhetleesvirus op sociale media. De meest originele foto’s die gepost worden met die hashtag winnen een boekencheque.

Lezen en leren hand in hand

“Boeken kunnen een hele wereld doen opengaan voor leerlingen die tijdelijk thuiszitten”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Lezen en leren gaan hand in hand. De boekensector toont zich met al deze initiatieven van zijn warmste kant.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is