N-VA wil amokmakers weren uit recreatiedomeinen en openbare zwembaden

Door Koen Metsu op 17 juni 2020, over deze onderwerpen: Veiligheid, Politie, Coronacrisis
Koen Metsu

“Er is géén plaats voor herrieschoppers in onze recreatiedomeinen en openbare zwembaden.” Kamerlid Koen Metsu herhaalt zijn pleidooi voor zwarte lijsten om amokmakers te weren uit recreatiedomeinen. Die verwachten een drukke zomer, nu naar verwachting een op drie Vlamingen zijn vakantie in eigen land zal doorbrengen. 

De recreatiedomeinen openen opnieuw de deuren. Hoewel zwemmen voorlopig niet mag, verwachten ze een drukke zomer. Veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land als gevolg van corona. Toerisme Vlaanderen verwacht dat één op de drie Vlamingen zijn vakantie in eigen land zal doorbrengen.

Amokmakers met maar één doel: andere bezoekers tot last zijn

Helaas worden de recreatiedomein vaak geteisterd door rondtrekkende amokmakers met maar één doel: andere bezoekers tot last zijn. De feiten zijn niet min: van intimidatie tot ongewenste seksuele intimiteiten, vechtpartijen en diefstallen. Het is tot op heden nog niet mogelijk om wie problemen veroorzaakt in het ene recreatiedomein, te weren in het andere.

Vlaming is toe aan rust en ontspanning

Koen Metsu neemt nu het voortouw om paal en perk te stellen aan dat jaarlijks weerkerend fenomeen. “Vooral na de lockdown zijn de mensen toe aan rust en ontspanning, vaak in eigen regio. Er is géén plaats voor herrieschoppers in onze recreatiedomeinen en openbare zwembaden. Het is hoog tijd om daar komaf mee te maken.”

Plaatsverbod en een fikse boete voor onruststokers

Metsu doelt op een uitbreiding van het tijdelijke plaatsverbod, naar analogie met het stadionverbod. Maak je het te bont op de ene plaats, dan zal je op de andere plekken ook voor bepaalde tijd geweerd worden. Met daaraan gekoppeld een fikse boete. “Daarom vraag ik nu steun in het parlement om de regering te verplichten met zwarte lijsten te werken zodat deze amokmakers een ganse zomer geweerd kunnen worden uit onze recreatiedomeinen, en wij met z’n allen kunnen genieten van vakantie in eigen streek.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is