Signaal van de kiezer genegeerd

“De kiezer heeft het huidige beleid afgestraft en duidelijk voor verandering gestemd. Het is dan ook jammer dat Groen dat signaal negeert en kiest voor de partijen die al sinds het ontstaan van dit gewest aan de knoppen zitten. Ik zei het al voor de verkiezingen en ik herhaal het opnieuw: de verandering die Brussel nodig heeft zal niet komen van deze machtspartijen. Wij hadden een constructief gesprek met Groen en hebben duidelijke prioriteiten naar voren geschoven voor structurele hervormingen, een daadkrachtig bestuur, afdwingbare tweetaligheid en een efficiënt mobiliteits- en veiligheidsbeleid”, zegt Cieltje Van Achter.

Band Vlaanderen-Brussel

Karl Vanlouwe treedt haar bij: “Onze visie is om te versterken wat goed is en te veranderen wat beter kan. Kijk naar het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, dat is een echt kwaliteitslabel. Leerlingen studeren daar meertalig af. Wij willen daar op voort bouwen en blijven investeren. Ik stel vast dat men aan de overkant van de onderhandelingstafel liever nóg een extra structuur aan het geheel toevoegt. Tenslotte vrees ik voor de band tussen Vlaanderen en Brussel. Wil dit paars-groen stadsproject Brussel verder als een eiland behandelen of de band met Vlaanderen versterken?”

Brussel blijft stilstaan

“We wachten het regeerakkoord af, maar wij vrezen vandaag al dat Brussel verder zal stilstaan. Het is overigens zeer merkwaardig dat Open Vld liever een rood-groen project in Brussel steunt dan met ons samen te werken”, besluiten de lijsttrekkers.