Brussels Gewest blijft onverdoofd slachten subsidiëren

Door Liesbet Dhaene op 25 november 2016, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Wonen en werken in Brussel
Brussels Gewest blijft onverdoofd slachten subsidiëren

De recente berichten dat het Brussels Gewest geen tijdelijke slachtvloeren meer zou organiseren tijdens het volgende Offerfeest blijken niet te kloppen. “Het Gewest organiseert die slachtvloeren misschien niet meer zelf, maar voorziet wel 125.000 euro in de begroting voor volgend jaar, om de Brusselse gemeenten toe te laten het onverdoofd slachten te faciliteren”, constateert Brussels parlementslid Liesbet Dhaene.

“Dat het Brussels Gewest plots meer begaan zou zijn met dierenwelzijn is dus larie. De enige reden dat zij het Offerfeest niet meer zelf organiseren, is de eigen rampzalige coördinatie dit jaar”, merkt Dhaene op.

Dierenwelzijn geen prioriteit

Daarmee bewijst bevoegd minister Bianca Debaets (CD&V) nog maar eens dat dierenwelzijn voor haar geen prioriteit is. “Zelf beweert ze dat haar beleid werkt en dat er minder vraag is bij de moslimgemeenschap naar onverdoofde slachtingen. Maar waarom voorziet ze voor 2017 dan een budget voor het organiseren van slachtvloeren dat even hoog is als het bedrag voorzien in 2014?”, vraagt Dhaene zich verbolgen af.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is