Betonrot in tunnels is symptomatisch voor Brussels beleid

Door Cieltje Van Achter op 29 januari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Wonen en werken in Brussel, Infografieken
Betonrot in tunnels is symptomatisch voor Brussels beleid

“Het betonrot in de tunnels is symptomatisch voor de toestand van het Brusselse beleid en het schrijnende gebrek aan een mobiliteitsvisie voor onze hoofdstad”, zegt Brussels parlementslid Cieltje Van Achter. “Iedereen kent de dramatische toestand van de tunnels, maar verschillende Brusselse regeringen hebben er niets aan gedaan. Dat is schuldig verzuim!” Die Brusselse tunnelcatacomben moeten nu zo snel mogelijk worden gerenoveerd, vindt Van Achter. Zij roept de regering alvast op om een crisismanager voor de tunnels aan te stellen en de mobiliteitsadministratie door te lichten.

Het onzinnige voorstel van de bevoegde minister Pascal Smet (sp.a) om de tunnels dan maar te sluiten, illustreert voor de N-VA zijn totale gebrek aan mobiliteitsvisie. “Dagelijks 80.000 wagens door woonwijken sturen is waanzin”, stelt Van Achter. “Als deze Brusselse regering niet snel in actie schiet, stevent ze af op een economische woestijn. Bedrijven zullen wegtrekken, om nog maar te zwijgen over de ecologische kostprijs en de internationale imagoschade.”

Tolheffing

Volgens Van Achter is ook het idee van een tolheffing voor tunnels een voorbeeld van dat totale gebrek aan mobiliteitsvisie. “De Brusselse regering wil een overheidsprobleem oplossen door de burger dubbel te laten betalen. Bovendien zal zo’n tolheffing leiden tot sluipverkeer richting de woonwijken. De Brusselse regering zou beter werk maken van een slimme kilometerheffing en eindelijk beslissen over de alternatieven voor de wagen”, besluit Van Achter.

Infografiek: 'Geen extra Vlaams geld voor Brusselse tunnels'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is