Ben Weyts houdt scholen maximaal open: “School is veiliger dan wereld daarbuiten”

Door Ben Weyts op 13 oktober 2020, over deze onderwerpen: Kleuterschool en basisonderwijs, Secundair onderwijs, Sport, Coronacrisis
school corona mondmaskers

“Niemand had kunnen vermoeden dat vandaag de dag de scholen een veiliger omgeving zijn dan de wereld daarbuiten.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts herhaalde maandag op tv waarom het belangrijk is om de scholen maximaal open te houden. “Een school is een gecontroleerde omgeving waar iedereen de maatregelen goed opvolgt. Wanneer bij leerlingen besmettingen worden vastgesteld, komt die veelal van buiten de schoolmuren.”

Minder kans op besmetting in code oranje?

Minister Weyts gelooft niet dat overschakelen van code geel naar oranje vanzelfsprekend veiliger is. “Als je naar code oranje gaat, betekent dat scholieren vanaf het derde middelbaar een week les krijgen en dan een week thuis zitten. Het lijkt me een illusie te verwachten dat alle scholieren in die lesvrije week effectief thuis blijven, vooral in de steden. Wanneer die dan de week daarop weer naar school komen, wordt het risico op besmetting voor iedereen groter. Dat is mijn grootste bekommernis: welk scenario geeft het grootste besmettingsrisico.”

Bekijk Ben Weyts over de situatie op de scholen en over de strengere maatregelen in de sport:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is