Assita Kanko haalt slag thuis in Europese strijd tegen vrouwelijke genitale verminking

Door Assita Kanko op 13 februari 2020, over deze onderwerpen: Welzijn
Assita Kanko

Op aangeven van Europarlementslid Assita Kanko stemde het Europees Parlement over een Europese strategie om een einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking over de hele wereld. De resolutie kreeg brede steun in het hele politieke spectrum. “We gaan nu echt over tot actie. Geen woorden meer maar daden”, zegt een strijdlustige Kanko.

Geen plaats voor vrouwenbesnijdenis in Europa

Al tijdens de kiescampagne zwoer Assita Kanko dat ze genitale verminking hoog op de Europese politieke agenda zou brengen indien ze verkozen raakte. De resolutie komt dus niet uit de lucht gevallen. “We zijn het er over eens dat er in Europa, in de hele wereld, geen plaats is voor vrouwenbesnijdenis.”

Begin van het einde van genitale verminking

In de resolutie staan strategieën en aanbevelingen om vrouwelijke genitale verminking te voorkomen, daders te vervolgen en slachtoffers te ondersteunen. “Genitale verminking is een misdaad tegen je lichaam, je geest en je fysieke autonomie. Ik zie deze resolutie en de aanbevelingen als het begin van het einde van genitale verminking. Dit boek gaan we dichtslaan.”

Krachtig Europees signaal

Kanko’s resolutie kreeg met 612 stemmen brede steun in het Europees Parlement. “Het Europees Parlement geeft een krachtig signaal dat de EU deze kwestie voortaan serieus neemt. We gaan nu echt over tot actie. Geen woorden meer maar daden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is