360 miljoen euro aan hinderpremies voor de toeristische sector

Door Cathy Coudyser op 8 juni 2020, over deze onderwerpen: Economie, Ondernemen, Toerisme, Coronacrisis
Cathy Coudyser

Sinds de coronacrisis uitbrak, dienden ondernemers uit de toeristische sector bijna 60.000 aanvragen in voor de hinderpremie. In totaal kreeg de sector al 360 miljoen euro aan coronacompensaties. “Deze cijfers tonen aan dat de Vlaamse maatregelen broodnodig waren. Nu moeten we de solvabiliteit van de toeristische sector veilig stellen en de omslag naar duurzaam toerisme ondersteunen”, zegt Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser.

Ondernemers uit de toeristische sector hebben massaal aanvragen voor een hinderpremie ingediend, zo blijkt uit de cijfers. Sinds de verplichte sluiting midden maart tot 25 mei staat de teller op 59.389 aanvragen voor een forfaitaire premie van 4.000 euro. VLAIO VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen). Een agentschap van de Vlaamse Overheid dat innovatie en ondernemerschap ondersteunt. VLAIO keurde daarvan reeds 53.531 aanvragen goed. Op heden betaalde het agentschap 53.238 aanvragen uit voor een totaalbedrag van 220.728.000 euro. Daarnaast kende VLAIO ook nog eens voor 140.794.560 euro sluitingspremies toe. Daardoor bedraagt  de totale steun aan de toeristische sector ondertussen meer dan 360 miljoen euro. 

Toeristische sector door crisis loodsen

“VLAIO doet hier schitterend werk om op een snelle en efficiënte manier tegemoet te komen aan de dringende noden. We doen er vanuit Vlaanderen alles aan om de belangrijke toeristische sector door deze crisis te loodsen”, zegt Cathy Coudyser. Vorige week lanceerde Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir alvast de mobiele YouFlanders-app om het toerisme in heel Vlaanderen te promoten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is