Wim Van der Donckt volgt Zuhal Demir op in Kamer

Door N-VA op 9 maart 2017, over deze onderwerpen: Politiek
Wim Van der Donckt

Wim Van der Donckt heeft de eed afgelegd als Kamerlid. Hij volgt Zuhal Demir op, die eerder de plaats van Elke Sleurs innam als staatssecretaris in de federale regering. Van der Donckt zal zich toeleggen op thema’s als arbeidsmarkt, tewerkstelling en maatschappelijke emancipatie: niet toevallig beleidsdomeinen waar ook Zuhal Demir de voorbije jaren sterk op focuste.

“Dat ik naar het parlement mag, is een jongensdroom die in vervulling gaat”, stelt Van der Donckt. Als jurist met ervaring als politierechter wil hij het Belgische politieke systeem begrijpbaar maken voor iedereen. “Mensen hebben vaak een negatief beeld van politiek”, zegt hij. “Ook daar wil ik graag komaf mee maken.”

Van der Donckt werd in 1965 geboren in Oudenaarde, maar groeide op in de Kempen. Na zijn studies in Antwerpen en Leuven belandde hij in Mechelen. Sinds 2000 woont hij in Bonheiden-Rijmenam, waar hij al gauw actief werd in de lokale partijafdeling. Vandaag is hij er ondervoorzitter. In 2015 werd hij bovendien verkozen tot voorzitter van het arrondissement Mechelen. Van der Donckt is ook lid van de nationale partijraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is