Vlaams toerisme klimt naar recordjaar

Door Ben Weyts op 28 oktober 2018, over deze onderwerpen: Toerisme, Cultuur, Kunst
toerisme_vlaamse_kust

“We zijn geweldig op weg om het record van vorig jaar te overtreffen en dat is vooral de verdienste van de toeristische sector zelf.” Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts reageert verheugd op bijzonder sterke halfjaarcijfers van de toeristische sector in Vlaanderen. In de eerste zes maanden van dit jaar werden liefst één miljoen toeristische overnachtingen meer geboekt dan in dezelfde periode van 2017. De groei komt er vooral door het toegenomen aantal buitenlandse bezoekers. Minister Weyts wil de komende jaar nog meer buitenlandse toeristen lokken naar Vlaanderen. “We investeren in unieke troeven zoals onze Vlaamse Meesters om dit interessante doelpubliek naar Vlaanderen te lokken.”

Culturele meerwaarde

Het toerisme in Vlaanderen klimt naar nieuwe hoogtes. Van januari tot en met juni 2018 werden 14,2 miljoen overnachtingen genoteerd, dat is één miljoen meer dan in 2017. Het aantal buitenlandse toeristen steeg met acht procent en komt vooral uit onze buurlanden. Maar ook de verre markten deden het goed: ons land ontving meer Brazilianen, Amerikanen en Chinezen. “Vlaanderen verleidt een groeiende groep van culturele meerwaardezoekers die komen proeven van ons weergaloze erfgoed”, zegt minister Weyts.

Vlaamse troeven in veerkrachtige sector

De minister blijft ambitieus. Tot 2020 moet het aantal overnachtingen op conto van culturele meerwaardezoekers uit het buitenland stijgen met vier procent per jaar. “We zetten sterk in op dit interessante doelpubliek. Met unieke troeven zoals de Vlaamse Meesters kunnen we hen lokken naar de bakermat van zoveel kunst en cultuur”, vertelt Ben Weyts, die met lof zwaait naar de sector. “De aanhoudende groei is vooral de verdienste van de toeristische sector zelf. Het is een buitengewoon veerkrachtige sector, waar keihard wordt gewerkt. Amper twee jaar geleden ging het toerisme nog door een dal, nu scheren we opnieuw hoge toppen, besluit Ben Weyts.

Alle voorlopige cijfers voor de eerste 6 maanden van 2018: www.toerismevlaanderen.be/cijfers

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is