“Verdienen de andere belastingbetalers geen verlichting van hun energiefactuur?”

Door Bert Wollants op 14 september 2021, over deze onderwerpen: Energieprijzen
Elektriciteitsmeter met euromunten op de voorgrond

Kamerlid Bert Wollants reageert op de verlenging van het sociaal tarief die federaal minister van Energie Van der Straeten aankondigt. Hij vraagt zich af waarom de minister slechts een beperkte groep helpt met hun energiefactuur. “Ze lijkt geen probleem te hebben met het feit dat de gewone burger zal opdraaien voor de kosten van haar onverantwoordelijk beleid.”

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) kondigde maandag in Terzake aan dat ze het sociaal tarief wil verlengen zodat personen met een laag inkomen beschermd blijven tegen prijsstijgingen van elektriciteit en aardgas.

Wat met de rest van de bevolking?

“Ze wendt daarmee overheidsgeld aan om slechts een beperkte groep vooruit te helpen. Maar wat met de rest van de bevolking? Verdienen de andere belastingbetalers dan geen verlichting van hun energiefactuur?”, vraagt Kamerlid Bert Wollants zich af.

Gewone burger draait op voor onverantwoord beleid

Wollants stuurt al langer aan op duidelijke voorstellen vanuit de paars-groene regering om de federale meerkosten in de energiefactuur te verlagen. Uit een studie van de federale energieregulator Creg bleek dat de factuur voor gezinnen en bedrijven zelfs met 100 miljoen euro dreigt te stijgen in 2022.

“Maar de minister toonde tot nu toe nog geen enkel initiatief. Ze lijkt geen probleem te hebben met het feit dat de gewone burger zal opdraaien voor de kosten van haar onverantwoordelijk beleid.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is