Toeristentaks voor jeugdbewegingen zo goed als verdwenen

Door Miranda Van Eetvelde op 24 juli 2017, over deze onderwerpen: Lokale overheid, Minderjarigen, Toerisme

Slechts 17 van de 308 Vlaamse steden en gemeenten hanteren nog een toeristentaks voor jeugdbewegingen die op kamp gaan. “Een goede zaak voor de jeugdsector, die al te vaak kampt met administratieve overlast”, zegt Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde.

Een toeristentaks vormt vaak een mooie extra inkomstenbron voor Vlaamse steden en gemeenten. Niet minder dan 38 lokale besturen heffen dan ook zo’n taks. Maar in 21 steden en gemeenten krijgen jeugdgroepen een uitzondering daarop. Dat toont aan dat er bij de gemeenten een bewustwording bestaat om het jeugdwerk niet langer op te zadelen met allerhande onnodige regels en verplichtingen.

Onbezorgd op kamp

Momenteel wordt nog in kaart gebracht in hoeveel van die 17 gemeenten en steden zich effectief kampplaatsen bevinden. Afhankelijk daarvan zal de Vlaamse overheid bekijken of het mogelijk is om de taks ook in die laatste gemeenten weg te werken. “Zo kunnen de jeugdbewegingen en onze kinderen met een nog geruster hart op kamp vertrekken,” besluit Van Eetvelde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is