Tampons en defibrillatoren worden goedkoper

Door Johan Van Overtveldt op 6 oktober 2017, over deze onderwerpen: Belastingen, Verandering
tampons maandverband

Voortaan wordt het verlaagde btw-tarief van zes procent ook toegepast op producten voor intieme hygiënische bescherming en externe defibrillatoren. De btw-aanpassing komt er op voorstel van minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

De noemer ‘producten voor hygiënische bescherming’ omvat zowel tampons als inlegkruisjes, maandverband en menstruatiecups. Voor die producten komt er een btw-verlaging van 21 naar 6 procent. “De zogenoemde tampontaks behoort dus weldra tot het verleden”, aldus Van Overtveldt.

Levensreddende apparatuur

Ook voor defibrillatoren komt er een btw-tarief van zes procent.  Een defibrillator is een apparaat waarmee je door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met onregelmatig samentrekken (fibrilleren), waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht. Op steeds meer publieke locaties vind je vandaag ook al AED’s (Automatic External Defibrillators) die door niet-professionelen bediend kunnen worden. “De aanwezigheid van zo’n toestel kan levens redden”, besluit minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is