Slinkse Selmayr besmeurt EU

Door Anneleen Van Bossuyt op 7 maart 2018, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie
juncker-en-selmayr

De slinkse benoeming van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie besmeurt het imago van de Europese Unie. Vorige week werd Selmayr in sneltempo gepromoveerd zonder duidelijke procedure of tegenkandidaten. Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt is verontwaardigd. “De Europese elite toont nog maar eens hoe weinig voeling ze heeft met de burgers.”

De schaamte voorbij

Volgens de Franse krant Libération dokterde Selmayr als wederdienst een royale uitstapvergoeding uit voor de Eurocommissarissen. De Commissie spreekt die beschuldiging tegen. “Dergelijke regelingen zijn de schaamte voorbij en horen niet thuis in een modern Europa. Als dit klopt, ondergraaft dit opnieuw het draagvlak voor de EU”, zegt Anneleen Van Bossuyt misnoegd.

Open debat

Europarlementslid Van Bossuyt wil opheldering en vraagt daarom een open parlementair debat over de benoeming. De Commissie moet zich verantwoorden bij de Europese burgers, meent ze. “De Europeanen verwachten een krachtdadig beleid van Europa op het vlak van jobs, migratie en veiligheid. Maar zij krijgen vooral een Commissie te zien die bezig is met zichzelf. Hallucinant”, besluit ze.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is