Anneleen Van Bossuyt

Kamerlid

Europese microbe

Geboren en getogen Gentenaar Anneleen is al lang gebeten door de Europese microbe. Ze studeerde Europees recht in Gent en Rennes (Frankrijk), en ging hierna aan de slag als assistent bij het Europees Instituut van de rechtsfaculteit van de Universiteit Gent. In 2010 maakte ze de overstap naar de studiedienst van de N-VA, waar ze het Europees beleid opvolgde. Vanuit haar ervaring was ze nauw betrokken bij de voorbereidingen van het confederalismecongres en bij de federale regeringsonderhandelingen in 2014.

Betere Europese regelgeving met echte meerwaarde

Sinds januari 2015 is Anneleen lid van het Europees Parlement. Ze is actief in de commissies Interne Markt en Consumentenbescherming en Industrie, Onderzoek en Energie. Anneleen gaat voor minder, maar betere regelgeving die inzet op groei en jobs en dus een echte meerwaarde biedt voor de mensen.

Belang van de Europese samenwerking

Europa roept vandaag niet al te veel enthousiasme op. Wel het beeld van een mastodont, veel regeltjes, veel geld en de crisis. Anneleen weet nochtans uit haar ervaring dat we vanuit Europa een antwoord kunnen bieden op heel wat hedendaagse uitdagingen. En daar wil ze aan meewerken, met het nodige lef, een portie gezond verstand en kritisch als het moet.