“Voortaan kunnen ondernemingen bij de fiscus steunmaatregelen aanvragen wanneer zij hinder ondervinden door infrastructuurwerken. Deze steunmaatregelen geven ondernemingen financiële ademruimte en laten hen toe om tijdelijke financiële moeilijkheden te overbruggen”, zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Drie steunmaatregelen

Concreet kan je een beroep doen op drie steunmaatregelen wanneer je het moeilijk hebt om de bedrijfsvoorheffing, de btw, de personenbelasting, de vennootschapsbelasting en/of de rechtspersonenbelasting te betalen: een afbetalingsplan, de vrijstelling van nalatigheidsinteresten en de kwijtschelding van boetes wegens niet-betaling.

Er zijn wel enkele beperkingen. Zo moet het gaan om werken die lopen of aangevat zijn vanaf 1 maart 2018 en die de volledige heraanleg van de infrastructuur (wegdek, voetpaden, parkeerplaatsen…) betreffen. Bovendien moet de looptijd van de werken minimum een jaar bedragen.

Meer info – onder meer over te volgen aanvraagprocedure - vind je op de website van de FOD Financiën. Je Regionaal Invorderingscentrum dient hierbij als centraal contactpunt.