Minister Homans benoemt Picanol tot “Ambassadeur van de Maatwerkbedrijven”

Door Liesbeth Homans op 19 september 2018, over deze onderwerpen: Economie, Werken
Picanol

“De Picanol Group werkt al meer dan 50 jaar samen met maatwerkbedrijven. Ze danken deze prijs aan hun verdienstelijke samenwerking met de sociale economie en verdienen daarvoor alle lof.” Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans benoemde woensdag Picanol tot Ambassadeur van de Maatwerkbedrijven. “Picanol schakelt meer dan 200 doelgroepwerknemers in in hun productieproces”, zegt minister Homans. Picanol zal als ambassadeur voor één jaar het uithangbord van de sector zijn.

22.000 paar nuttige handen

Om nog meer werkzoekenden met een arbeidshandicap de kans te geven aan het werk te gaan, creëerde minister van Sociale Economie Liesbeth Homans 500 bijkomende plaatsen binnen de maatwerkbedrijven en voorzag ze de afgelopen twee jaar ruim 12 miljoen euro investeringssubsidies. “Vandaag zijn er al 22.000 werknemers met een beperking aan de slag in de maatwerkbedrijven. Dat zijn 22.000 paar nuttige handen voor de uitvoering van allerlei soorten opdrachten voor reguliere bedrijven. Uitbesteden aan maatwerkbedrijven vormt zo een antwoord op de krapte op arbeidsmarkt”, legt Liesbeth Homans uit.

Investeren in Vlaanderen

Bovendien is investeren in tewerkstelling in maatwerkbedrijven ook investeren in de Vlaamse economie. “Ongeveer een op de twee industriële bedrijven werkt reeds samen met een maatwerkbedrijf. Opdrachten die zonder maatwerkbedrijven naar lageloonlanden zouden verdwijnen. Op die manier zorgen maatwerkbedrijven ook voor de verankering in onze industrie. Met de creatie van de extra arbeidsplaatsen geven we zowel de maatwerkbedrijven, de reguliere bedrijven die op hen een beroep doen, als de Vlaamse economie meer zuurstof”, besluit Liesbeth Homans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is