Meer blauw op het web

Door Brecht Vermeulen op 16 februari 2018, over deze onderwerpen: Politie
computer

Police-on-web heeft nood aan bijkomende investeringen en een uitgebreider aanbod. Dat is de conclusie van Kamerlid Brecht Vermeulen na de melding dat police-on-web in 2017 52 keer per dag werd gebruikt. Police-on-web is een virtueel politieloket dat burgers toelaat hun aangiften online te doen. De applicatie is actief sinds 2007 en hoewel sindsdien steeds meer mensen hun weg ernaartoe vinden, ziet Kamerlid Vermeulen nog veel ruimte voor verbetering.

Uitgebreider aangifteaanbod

“Je kan slechts zeven soort aangiften doen op police-on-web. Volgens mij kunnen we dat uitbreiden. Voor kleine aangiftes is het absurd om een halve dag verlof te nemen als dat ook ’s avonds via het internet kan geregeld worden”, verduidelijkt Brecht Vermeulen. Momenteel maken vooral Vlamingen gebruik van police-on-web en dat meestal om afwezigheidstoezicht aan te vragen.

Alle politiezones op hetzelfde systeem

Een bijkomend verbeterpunt is volgens Kamerlid Vermeulen het aantal politiezones dat police-on-web gebruikt. “Momenteel gebruiken vijftig politiezones in België het systeem nog niet. Sommigen gebruiken een eigen systeem. Ik denk dat alle politiezones beter naar het uniforme police-on-web overschakelen”, meent Brecht Vermeulen, die pleit voor bijkomende investeringen om de gebruiksvriendelijkheid en de bekendheid bij de mensen te vergroten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is