Matthias Diependaele lanceert campagne voor rookmelders op kot

Door Matthias Diependaele op 14 oktober 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid
Rookmelder

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele lanceert een campagne voor rookmelders op kot. Hoewel het de kotbaas is die de rookmelders moet plaatsen, moeten ook de studenten zelf bewust zijn van het belang van rookmelders, vindt de minister. “Nu het academiejaar goed gestart is en kotstudenten stilaan geïnstalleerd zijn, willen we met deze campagne het belang van rookmelders op kot in de kijker zetten. Want rookmelders redden levens.”

Focus op studenten

Vanaf 1 januari 2020 moet elke woning in Vlaanderen rookmelders hebben. Minister Diependaele startte daarover vorige week een campagne. Daarenboven lanceert Diependaele vandaag een campagne gericht op studenten. Matthias Diependaele: “In overleg met enkele studentensteden en hogescholen en universiteiten, focussen we met deze campagne op het goed onderhoud van de rookmelder. Studenten moeten de rookmelders in hun kot regelmatig testen en afstoffen, de batterij niet verwijderen of de rookmelder niet afplakken.”

Dj Yolotanker doet mee

Deze campagne gaat ook via sociale media, waarvoor dj Yolotanker werd ingeschakeld. De Herentalse dj belde aan bij een aantal studentenkoten en maakte met het geluid van hun rookmelders een nummer. Hij zal ook een dj-set geven in een studentenkot. De studenten moeten daarvoor een selfie met een rookmelder op kot posten op Facebook, dj Yolotanker kiest dan een winnaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is