Koen Metsu reageert in Terzake op plannen van De Crem tegen amokmakers

Door Koen Metsu op 11 augustus 2020, over deze onderwerpen: Veiligheid, Politie, Justitie
Koen Metsu

“Momenteel worden de foute mensen gestraft: dagjestoeristen die het goed menen en ook mensen met een migratieachtergrond. Ik denk dat er veel geweest zijn die gevloekt hebben.” Kamerlid Koen Metsu reageerde in Terzake tevreden op de plannen van minister van Binnenlandse Zaken De Crem om gewelddadige jongeren aan te pakken. De Crem neemt het voorstel van Metsu voor een plaatsverbod langs de hele Vlaamse kust helemaal over.

Zware straffen en snelrecht

Metsu herhaalde zijn pleidooi voor echt zware straffen om het gevoel van straffeloosheid weg te nemen. “Een gas-boete van 250 euro is niet voldoende. Maar als je een boete van 4.000 euro riskeert, dan denk je wel twee keer na.” Daarnaast pleitte Kamerlid Metsu opnieuw voor snelrecht voor amokmakers, waarbij ze binnen de 8 dagen berecht kunnen worden. “Het wetsvoorstel van mijn collega Kristien Van Vaerenbergh ligt klaar.”

Waar is de premier?

Nog in Terzake ging het gesprek over de proportionaliteit van sommige coronamaatregelen, zoals de avondklok in de provincie Antwerpen. Volgens Metsu ontbreekt federaal leiderschap. “Waar is de premier? Dit is een gemiste kans, zij had nu kunnen opstaan als leider. Maar het wordt alleen maar warriger.”

Bekijk Koen Metsu in Terzake.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is