Hervormde bedrijfsbelasting stevig op koers

Door Johan Van Overtveldt op 8 mei 2018, over deze onderwerpen: Economie, Ondernemen, Belastingen, Financiën, Verandering
Man vult belastingsbrief in

In het eerste kwartaal van 2018 hebben bedrijven voor ruim 2 miljard euro meer voorafbetalingen gedaan dan in 2017. Daarbij komen nog 100 miljoen euro extra voorafbetalingen uit de personenbelasting, waardoor het totaal afklokt op 2,1 miljard euro meer ontvangsten. De cijfers tonen aan dat de hervorming van de bedrijfsbelasting stevig op koers zit. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt is tevreden met die eerste positieve bedragen: “Bij de hervorming van de vennootschapsbelasting bestond er heel wat twijfel over de budgettaire neutraliteit, maar die twijfel blijkt ongegrond.”

Zuurstof voor de bedrijven

De hervorming van de bedrijfsbelasting is één van de belangrijkste economische hervormingen van de federale regering. In de eerste fase dit jaar verlaagde het algemeen tarief verlaagd naar 29 procent. Kmo’s betalen 20 procent op de eerste 100.000 euro winst. Ook het systeem van de voorafbetalingen wijzigde. “De hervorming van de vennootschapsbelasting geeft zuurstof aan de bedrijven. Lagere lasten zijn niet alleen goed voor de economie, maar ook voor de begroting”, besluit minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is