Eurostadion begraven, tijd voor renovatie Boudewijnstadion

Door Johan Van den Driessche op 30 januari 2018, over deze onderwerpen: Sportinfrastructuur, Sport, Wonen en werken in Brussel
Koning Boudewijnstadion

Vlaanderen heeft beslist om geen omgevingsvergunning af te leveren voor het Eurostadion. Daarmee is het project, dat al een tijdje klinisch dood was, nu ook officieel begraven. “Het land en de Brusselaar betalen de prijs van achterkamerpolitiek en een gebrek aan transparantie bij dit megalomane project”, zegt Brussels parlementslid Johan Van den Driessche. Hij pleit ervoor om het Koning Boudewijnstadion nu te renoveren tot een moderne sporttempel.

De voorbije maanden werd al duidelijk dat het Eurostadion geen toekomst had. In december liet de Europese voetbalbond UEFA weten dat het niet meer op Brussel rekende als gaststad voor het EK voetbal in 2020. En begin januari leverde de bevoegde vergunningscommissie een negatief advies over het stadion. De regels over de bouwnormen werden namelijk niet gerespecteerd en ook de mobiliteitsknoop rond het nieuwe stadion werd niet ontward.

Hip stadion voor topsport

Volgens Johan Van den Driessche moet men nu met een wit blad starten voor een nieuwe bestemming van parking C. Een moderne (bovengrondse) parking lijkt alvast noodzakelijk. Het Brussels parlementslid vraagt bovendien snel werk te maken van een renovatie van het Boudewijnstadion: “Laat ons dit ombouwen tot een hip stadion voor topatletiek en nationale voetbalmatchen. Maar ook voor andere ploegsporten, de huisvesting van sportbonden en sportlabo’s. Als de overheid bijna 400 miljoen kan vinden voor het Eurostadion, dan moet pakweg 100 miljoen voor een gerenoveerd Boudewijnstadion toch geen probleem zijn? Zeker als we ook privépartners warm maken voor het project.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is