Geen duurzame en structurele maatregelen

Voor de Brusselse N-VA-fractie is het relanceplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest simpelweg een hernieuwing van de coronanoodmaatregelen met een nieuwe naam. Een echt relancebeleid streeft voor hen naar duurzame en structurele maatregelen. “Relance wil zeggen dat je de toekomst voorbereidt, ambitie en durf toont. Maar vooral dat je investeert en structurele maatregelen neemt. Niets van dit alles. Mijn indruk is dat de regeringsploeg een mini-akkoord gevonden heeft om de onderbenutte centen te verdelen onder elkaar. Een echt akkoord over waaraan deze regering haar geld wil uitgeven, is er tot op vandaag nog altijd niet. Wij wachten na een jaar nog altijd op het budget”, zegt Brussels fractievoorzitter Cieltje Van Achter.

“Regering, uw bilan is lamentabel”

De Brusselse regering legt de klemtonen fout. Brussels parlementslid Gilles Verstraeten verduidelijkt: “Geen ingrijpende en structurele steun via leningen en waarborgen voor de duizenden kmo’s, zko’s en zelfstandigen die het Gewest rijk is. En dit terwijl volgens Unizo bijna een derde van de Brusselse kmo’s die voor de coronacrisis nog in goede gezondheid verkeerden, niet genoeg reserves hebben om deze crisis te overleven. Dat zijn meer dan 22.000 ondernemingen. Alleen al in de horeca zullen volgens Horeca Brussel naar schatting 1.200 van de ruim 4.000 restaurants de boeken moeten neerleggen.”

“Regering, uw bilan is lamentabel. U bent kampioen in de stilstand. Doe uw werk, hak knopen door. De Brusselaar wil een daadkrachtig beleid en geen gemorrel in de marge”, besluit Van Achter.