Anneleen Van Bossuyt een van de invloedrijkste Europarlementsleden

Door Anneleen Van Bossuyt op 11 september 2017, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie
Anneleen Van Bossuyt

De Europese onafhankelijke waakhond VoteWatch Europe heeft een lijst opgesteld met de 70 meest invloedrijke Europarlementsleden van dit moment, op een totaal van 751. Daarin prijkt Anneleen Van Bossuyt op plaats 29. Bij de Belgische Europarlementsleden komt ze daarmee op de tweede plaats en moet ze enkel Guy Verhofstadt laten voorgaan. Van Bossuyt is bovendien het tweede snelst stijgende Parlementslid op de lijst, na Europees Parlementsvoorzitter Tajani.

Van Bossuyt reageert erg tevreden op die hoge waardering: “Het geeft voldoening dat mijn harde werk in het Europees Parlement zijn vruchten afwerpt. VoteWatch Europe geldt als een autoriteit in de Europese politiek. Dit geeft me alvast een boost om mijn positie nóg meer te gebruiken om de Europese visie van de N-VA en de belangen van de Vlamingen in Europa nog sterker te laten gelden.” Van Bossuyt werd in juni unaniem verkozen tot voorzitter van de commissie Interne markt en consumentenbescherming (IMCO) en werd daarmee de jongste vrouwelijke voorzitter ooit.

Dossiervreter

“Maar deze goede score heeft niet enkel met mijn nieuwe positie te maken”, merkt Van Bossuyt op. “Bijna de helft van de punten wordt gegeven op basis van de dossiers die ik succesvol door het Europees Parlement heb geleid. De voorbije jaren boog ik me onder meer over betere rechten voor reizigers, meer middelen voor wetenschappelijk onderzoek en het wegwerken van de Europese grenzen voor onlineabonnementen zoals Netflix en Telenet Play Sports.”

Eerder dit jaar werd Van Bossuyt ook al door VoteWatch uitgeroepen tot het Vlaamse Europarlementslid met de meeste invloed in digitale en telecomdossiers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is