175.000 nieuwe huisdierstickers verdeeld via lokale besturen

Door Ben Weyts op 20 december 2020, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
zieke puppy / hond

Vlaams Dierenminister Ben Weyts verdeelt 175.000 huisdierstickers via lokale besturen. De huisdiersticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook huisdieren kunnen redden. “De huisdiersticker kan dierenlevens redden”, zegt Vlaams minister Ben Weyts.

Brandweermannen en -vrouwen zijn tijdens een woningbrand niet altijd op de hoogte of en hoeveel dieren zich in een huis bevinden. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om de brandweer snel te informeren. Vlaams Dierenminister Weyts verdeelde twee jaar geleden al eens een half miljoen huisdierstickers via de lokale besturen. Nadat de sticker een nieuwe look en een kwaliteitsupgrade kreeg, werd op Werelddierendag 2020 de huisdiersticker 2.0 gelanceerd.

Nieuwe bestelmogelijkheden worden onderzocht

Op twee jaar zijn bijna 700.000 huisdierstickers verdeeld via de lokale gemeentebesturen. Minister Weyts bekijkt of en wanneer er een nieuwe mogelijkheid zal zijn voor lokale besturen om stickers te bestellen. “Materiële verliezen bij een woningbrand zijn vaak dramatisch. Maar een huisdier verliezen in een woningbrand, voelt voor veel mensen nog erger aan. Onze huisdierstickers kunnen heel wat dieren- en mensenleed vermijden”, besluit Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is