Maarten Debruyne

Heb je je ooit afgevraagd wie al die prachtige N-VA-infografieken maakt die spijkers met koppen slaan op sociale media en op de website? De man achter de icoontjes heet Maarten Debruyne, grafisch vormgever op het N-VA-partijsecretariaat.

Jonge dertiger Maarten deed enkele jaren ervaring op in verschillende reclamebureaus, waar hij de kneepjes van het vak leerde kennen. Die ervaring gebruikt hij vandaag om de cijfers en statistieken van de N-VA-studiedienst en de kabinetten om te zetten in heldere visuals die de boodschap van onze partij in een oogopslag duidelijk maken.

De boodschap, dat is meteen ook het belangrijkste voor Maarten. Aan het louter grafisch opsmukken van tekstjes doet hij niet mee. De impact van een beeld is namelijk betekenisloos als die de inhoud niet complementeert en aanvult. Vandaar dat Maarten ook nauwgezet waakt over de huisstijl van de N-VA, zowel voor nationale publicaties als lokale blaadjes.

Maarten groeide op onder de schaduw van de IJzertoren en plantte na zijn huwelijk zijn wortels nog wat dieper in de Diksmuidse klei. Hij is de trotse vader van twee jonge dochters en slaat ondanks een niet onaanzienlijke handicap graag een balletje op het plaatselijke golfterrein.