Jelle Leunis

Adviseur Europees en buitenlands beleid

Als adviseur Europees en internationaal beleid op de studiedienst, focust hij zich vooral op thema’s met een internationale dimensie. Binnen dit brede beleidsdomein gaat zijn interesse in het bijzonder uit naar duurzame ontwikkeling, handel, defensie en exportcontrole. Deze thema’s heeft hij in het verleden onder andere kunnen uitdiepen tijdens zijn doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel, als docent EU studies aan de IHECS Hogeschool en tijdens zijn loopbaan bij het Vlaamse Departement Buitenlandse Zaken.

Ondanks de brede impact van de Europese Unie op het dagelijkse leven van de burgers, krijgt dit thema niet altijd de aandacht die het verdient in de pers en het publieke debat. Via zijn functie op de studiedienst wil hij bijdragen tot het voeden en mee vormgeven van dit debat.

’s Zondags kan je hem terugvinden op het voetbalveld, een hobby die hij al vele jaren bij de lokale club uitoefent. Als jeugdtrainer probeert hij ook volgende generaties voetballers mee op te leiden. Daarnaast leest hij graag, maar probeert hij de vrije tijd vooral door te brengen met zijn echtgenote en twee jonge dochters.