Lorin Parys: “Het waren acht intense en mooie jaren bij de N-VA. Ik haalde veel voldoening uit mijn mandaat van volksvertegenwoordiger en had het genoegen om als ondervoorzitter betrokken te zijn bij twee regeringsonderhandelingen. Ook in Leuven werkte ik samen met een bijzonder fijn team. In 2018 haalden we nog het beste Leuvense resultaat uit de geschiedenis van de partij.”

“Deze carrièreswitch is allesbehalve een eenvoudige keuze, maar ik voelde dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Toen deze opportuniteit op mijn pad kwam, heb ik na een periode van diep nadenken uiteindelijk de knoop voor mezelf doorgehakt.”

“Ik ben de partij en haar kiezers enorm dankbaar voor de kansen die ik de voorbije jaren heb gekregen. Het is alvast een opsteker dat ik afscheid kan nemen op een moment dat de partij blaakt van gezondheid en in de peilingen nu zelfs het politiek marktleiderschap herovert. De N-VA bruist van het talent en heeft alle troeven in huis om deze positieve trend verder te bestendigen.”

“Mijn politieke opinies veranderen vanzelfsprekend niet, maar vanaf heden verdwijnen die wel in mijn achterzak. Als CEO van de Pro League zal ik mij volledig toewijden aan het verdedigen van de belangen van het professioneel voetbal en het verder uitbouwen van de sport als maatschappelijke motor en economische sector”, besluit Parys.

Reacties van voorzitter De Wever en ondervoorzitter Van Peel

Voorzitter Bart De Wever: “Het risico van samenwerken met bekwame mensen is dat ze soms andere opportuniteiten op hun pad tegenkomen en uitvliegen. Het is niet gemakkelijk om iemand te zien vertrekken met wie ik zo nauw en constructief heb samengewerkt, maar ik respecteer Lorin zijn persoonlijke keuze. Ik dank hem voor zijn bewezen diensten en wens hem het allerbeste toe met zijn nieuwe uitdaging.”

Ondervoorzitter Valerie Van Peel: “Het was een eer om het afgelopen jaar met Lorin een team te vormen. Ook menselijk klikte het tussen ons helemaal. De partij en ik gaan hem ongelofelijk missen. Ik wens hem zeer veel succes in zijn nieuwe functie en hoop dat onze wegen in de toekomst ooit opnieuw mogen kruisen.”