N-VA stuurt kopstukken met bus door Vlaanderen

Door N-VA op 30 mei 2018, over deze onderwerpen: N-VA, Verandering
N-VA-bus

De N-VA-bus toert weer door Vlaanderen. Nationale kopstukken, waaronder Bart De Wever, Jan Jambon en Theo Francken, en alle Vlaamse en federale excellenties reizen mee. De opvallende gele campagnebus doorkruist alle Vlaamse provincies en maakt een tussenstop in 22 steden. Daar wordt hij ontvangen door lokale N-VA-kopstukken. 

Lokale verankering

“In 2012, toen we trouwens ook zo’n toer organiseerden, konden we ons lokaal stevig verankeren in tal van steden en gemeenten”, zegt partijvoorzitter Bart De Wever. “Als de enige echte gemeenschapspartij van Vlaanderen willen we die lokale verankering op 14 oktober sterk uitbreiden.” Want het lokale bestuursniveau is voor de N-VA cruciaal: “Een stads- of gemeentebestuur staat het dichtste bij de mensen. De straat, de wijk, het dorp, de stad: daar speelt het leven van de Vlaming zich grotendeels af.”

De straat op

“Als je wil weten wat er onder de mensen leeft, dan moet je de straat op. Dat weten onze lokale afdelingen maar al te goed. Zo hebben we het ook in mijn eigen gemeente Lubbeek aangepakt”, aldus staatssecretaris Theo Francken, die er in West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant bij is.

Tussen de mensen

Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon reist met plezier mee met de bus. “Dit is écht campagnevoeren: tussen de mensen. Zo hoort het ook. Ik kijk ernaar uit om met de burgers in gesprek te gaan.”

Reisschema

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is