N-VA pleit voor minimale dienstverlening in luchtvaart

Door Inez De Coninck op 13 februari 2019, over deze onderwerpen: Economie, Luchtvaart
Brussels Airport

De luchthaven van Zaventem is de tweede grootste economische pool van het land. Tienduizenden jobs zijn afhankelijk van het goed functioneren van de luchthaven. Als de luchthaven plat ligt door een staking, is dat dus zeer schadelijk voor de economie. “Daarom moet er dringend een minimale dienstverlening komen”, vindt Kamerlid Inez De Coninck.

Het is hoog tijd dat ook in de luchtvaart een minimale dienstverlening wordt ingevoerd, vindt Inez De Coninck, mede-initiatiefnemer van de minimale dienstverlening bij de NMBS. “Brussels Airport staat in rechtstreekse concurrentie met nabijgelegen internationale luchthavens zoals Schiphol, Eindhoven en Charles de Gaulle. Een staking zoals die van 13 februari schaadt het vertrouwen in de luchthaven van Zaventem en dreigt vliegtuigmaatschappijen weg te jagen.”

Duidelijkheid voor reizigers

“Vandaag heb je als reiziger tenminste enige vorm van zekerheid over welke treinen al dan niet rijden. Dat moet ook voor de luchtvaart kunnen. Zo krijgen de duizenden passagiers op Zaventem en de regionale luchthavens duidelijkheid over hun vlucht.”

De gegarandeerde dienstverlening voor de luchtvaart was onderdeel van het regeerakkoord van Michel I. “Helaas heeft minister Bellot daar niets mee gedaan”, betreurt De Coninck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is