Absurde Groene plannen

Morgen (vrijdag 18 maart) beslist de federale regering in principe over een mogelijke kernuitstap. De N-VA is altijd kraakhelder geweest in haar standpunt: zonder kernenergie storten we ons in een avontuur waarbij de betaalbaarheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid van onze energie op de helling staat. Daarenboven leert de huidige crisis in Oekraïne ons dat we zo snel mogelijk komaf moeten maken met onze afhankelijkheid van Russisch gas. Het is dan ook absurd dat Groen de kerncentrales wil sluiten en extra gascentrales wil bouwen.

Symbolische actie met theelichtjes

Om haar eisen kracht bij te zetten, voerde de N-VA actie in de treinstations van de Vlaamse provinciehoofdsteden. N-VA-vrijwilligers, vergezeld van onze energiespecialisten Bert Wollants en Andries Gryffroy en onder anderen Maaike De Vreese, Allessia Claes, Arnout Coel, Annick De Ridder, Steven Vandeput, Frieda Gybels, Wouter Raskin, Rita Moors en Anneleen Van Bossuyt deelden theelichtjes uit aan de pendelaars. “Als Poetin straks de gaskraan toedraait, gaan we die kaarsen misschien nog nodig hebben”, klinkt het.

Ziet paars-groen het licht?

“De N-VA kiest voor een realistische energiemix, waarin kernenergie een rol moet blijven spelen. Dat is de goedkoopste en meest klimaatvriendelijke energiebron. Hopelijk ziet de paars-groene regering ook het licht”, aldus de actievoerders.