De politievakbond bevestigt wat de N-VA reeds jaren aanklaagt in Brussel. Mathias Vanden Borre: “Jongerenbendes komen op straat om de politie uit te dagen en om de macht over te nemen in bepaalde wijken. Deze bewuste afkeer tegen de wet en onze samenleving wordt gevoed door een criminele bodem, zoals drugshandel of extremistische predikers. Het schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens.”

Geen duim in de weg gelegd

Vanden Borre stelt dat de situatie explosief is: jongerenbendes, haatpredikers en extremisten viseren de politie bewust en worden hierin geen duim in de weg gelegd door de lokale politici van vooral PS-signatuur. “Onbegrijpelijk, want de politie is soms letterlijk de laatste dam tegen deze chaos en geweld.”

Vicieuze cirkel eindelijk doorbreken

Het is cynisch dat net die lokale politici vaak al jarenlang aan de macht zijn, maar nauwelijks de situatie van deze jongeren verbeterden. “Brussel en 99 procent van de Brusselaars, moslims en niet-moslims, zijn hier helaas de dupe van. Die vicieuze cirkel moet nu maar eindelijk eens doorbroken worden”, besluit Vanden Borre.