Jong N-VA reikt Komkommerprijs 2017 uit aan Kris Peeters

Door Tomas Roggeman op 21 augustus 2017, over deze onderwerpen: Media
komkommerprijs

De Komkommerprijs, een jaarlijkse traditie van Jong N-VA, gaat dit jaar naar federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) voor zijn uitspraak dat iedereen een job zal hebben tegen 2025. Om dat wel zeer ambitieuze plan te realiseren, zou de totale werkloosheidsgraad moeten dalen van 7,6 tot 3 procent. “Dat zou nog realistisch zijn met een Vlaamse werkloosheidsgraad van 5 procent”, aldus Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman. “Maar met een Waalse werkloosheidsgraad van 11 en een Brusselse van 16 procent zitten we daar nu nog wel erg ver vanaf.”

Niet alleen arbeidsspecialisten stelden zich vragen bij de realiteitszin van de minister, ook Jong N-VA keek met grote ogen naar het voorstel. “Misschien heeft Kris Peeters zich vergist en bedoelde hij alle Vlamingen aan het werk te krijgen?”, vraagt Roggeman zich af. “Om Wallonië op het Vlaamse niveau van tewerkstelling te krijgen, zouden er namelijk 330.000 meer Franstaligen aan de slag moeten gaan dan vandaag het geval is.”

Boutades in de pers

Het is positief dat de minister van Werk ambitieus is. “En als federaal minister van Werk heeft hij ook nog altijd de meeste hefbomen in handen”, benadrukt Roggeman. “Het is tijd dat Peeters zich focust op zijn beleid: maatregelen om de arbeidsmarkt te flexibiliseren, de werkloosheid te beperken in de tijd en de federale loonvorming af te bouwen zullen veel meer uithalen dan het lanceren van boutades in de pers.”

In het verleden reikte Jong N-VA de Komkommerprijs al uit aan onder andere Wouter Van Besien, Bert Anciaux en Christophe Deborsu.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is