Infrabel voorziet extra budget voor comfortabelere perrons

Door Inez De Coninck op 23 mei 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, NMBS
NMBS-station

De raad van bestuur van spoorwegbeheerder Infrabel heeft beslist om zo’n 25 miljoen extra te investeren in hogere en comfortabelere perrons. Kamerlid Inez De Coninck reageert alvast verheugd op die beslissing.

“Door de perrons te verhogen, verlaag je letterlijk de drempel om op de trein te stappen”, aldus De Coninck. “Hogere perrons verbeteren de toegankelijkheid en verhogen bovendien het reizigerscomfort en de stiptheid van het treinverkeer.”

Tien miljoen naar Vlaanderen

Infrabel maakt in totaal zo’n 25 miljoen extra vrij om de hoogte van de perrons aan te passen, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Voor Vlaanderen komt dat neer op een investering van 10 miljoen. Om te bepalen aan welke perrons het met de werken start, zal Infrabel in de eerste plaats rekening houden met de staat van het perron zelf. Bepalend zijn ook de veiligheid van de reizigers en het aantal pendelaars dat gebruikmaakt van de infrastructuur. “Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, is dit alvast een stap in de goede richting”, besluit De Coninck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is