Björn Anseeuw noemt uitspraken Paul Magnette over loonoverleg “totaal onverantwoord”

Door Björn Anseeuw op 30 april 2021, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Ondernemen, Sociaal overleg, Uitkeringen
Björn Anseeuw

“De oorlogstaal van de voorzitter van de grootste regeringspartij aan het adres van de werkgevers, temidden de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, is onverantwoord. Ook al staat 1 mei voor de deur en hijgt de PTB in de nek”, zegt Kamerlid Björn Anseeuw.

Natuurlijk moeten lonen stijgen, maar dat moet via het nettoloon, zegt Anseeuw. “Dat zorgt voor een echte koopkrachtverhoging en stimuleert de jobcreatie. Het is echt niet verstandig om onze jobs opnieuw veel duurder te maken dan de jobs in onze buurlanden. Als we dat doen, zullen we pas echt een sociaal bloedbad zien. Wat nu sociaal klinkt, zal een heel asociaal effect hebben.”

Vlaamse ondernemers betalen prijs van linkse regering-De Croo

Onze economie bloedt als nooit tevoren, duizenden mensen vechten voor hun zaak, duizenden vechten voor hun job, en dan denken socialisten dat ze het onze ondernemers het leven helemaal onmogelijk moeten maken, reageert Kamerlid Anseeuw verontwaardigd. “Maar blijkbaar is dit de prijs die ondernemers in dit land moeten betalen voor de linkse regering die Alexander De Croo premier moest maken. En als de Franstaligen echt denken dat ze onze Vlaamse ondernemers de nek moeten omwringen, dan is het echt hoog tijd dat Vlaanderen en Wallonië hun eigen boontjes doppen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is