Belfius betaalt negatieve rente dan toch terug

Door Johan Klaps op 10 mei 2017, over deze onderwerpen: Belfius en Dexia, Financiën, Verandering

Belfius gaat de klanten die een negatieve rente op hun woonkrediet genieten alsnog vergoeden. Het doet dit als laatste Belgische bank, na lang aandringen van Kamerlid Johan Klaps en minister van Economie en Consumenten Kris Peeters (CD&V). “Ik ben blij dat de klanten eindelijk krijgen waar ze recht op hebben”, zegt Klaps.

De staatsbank gaat de dossiers van alle klanten die recht hebben op een negatieve rentevoet nu opnieuw onderzoeken. Op basis van elk individueel dossier zal Belfius een oplossing op maat aanbieden. De klant kan dan zelf beslissen om al dan niet op dat voorstel in te gaan.

Imagoschade vermijden

Als gevolg van de zeer lage rentevoeten hadden sommige klanten nu een negatieve rente op hun woonkrediet. Daardoor moest de bank geld aan haar klanten betalen in plaats van omgekeerd, zoals gebruikelijk is. Tot voor kort hield Belfius het been stijf en weigerde om de rechthebbende klanten te betalen. De staatsbank beseft dat een al te starre houding in dit dossier imagoschade zou opleveren en ziet zich daarom genoodzaakt om in een commerciële tussenkomst te voorzien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is