Bart De Wever: “PS wil liever regering waar zij de baas is”

Door Bart De Wever, Lorin Parys op 27 januari 2020, over deze onderwerpen: Democratie
Bart De Wever

“Ik heb de indruk dat de PS geen regering wil met een meerderheid in Vlaanderen. Ze willen liever een regering waarin zij de baas kunnen zijn.” Dat meldt voorzitter Bart De Wever voor aanvang van het N-VA-partijbestuur. 

Vijandelijkheden

Dinsdag trekken informateurs Coens en Bouchez met hun eindverslag naar de koning. Intussen zat de N-VA als grootste partij reeds samen met de PS. De PS lijkt de kloof tussen beide partijen niet te willen verkleinen. Voorzitter Bart De Wever is niet opgezet met de aanvallen uit PS-hoek. “Ik heb de indruk dat zij geen regering met een meerderheid in Vlaanderen willen, maar een regering waarin zij de baas kunnen spelen”, verklaart De Wever. “De vijandelijkheden zijn niet bepaald gestaakt”, treedt ondervoorzitter Lorin Parys hem bij.

Belang van een federale regering met een Vlaamse meerderheid

PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej stuurde afgelopen weekend aan op een regering zonder N-VA. “Meneer Ahmed Laaouej zegt dat CD&V ons moet laten vallen voor een regering zonder Vlaamse meerderheid. Hij praat over democratische waarden, maar stelt zelf iets weinig democratisch voor”, gaf N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys reeds aan in De Ochtend. Bart De Wever is wél te spreken over de houding van de CD&V. Die partij blijft hameren op het belang van een federale regering met een Vlaamse meerderheid. “Ik ben hun daar dankbaar voor. Dat kan ik niet van alle partners zeggen”, aldus De Wever.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is