“Vorig jaar stond ik hier in volle pandemie moederziel alleen met mijn speech. Vandaag staat we er terug, letterlijk en figuurlijk. De N-VA is de grootste politieke familie van het land, dat tonen jullie eens te meer”, begon Bart De Wever zijn toespraak.

“Houd koers”

Toch moeten we volgens De Wever elke dag blijven bewijzen dat we het vertrouwen van de Vlaming waard zijn. “Het zijn woelige tijden. Geopolitiek en economisch is de onzekerheid groot. In zulke tijden kijken mensen uit naar sterke bestuurders en doorwinterde dealmakers. De N-VA heeft die in huis.” Hij verwees naar het vele harde werk van Jan Jambon, Ben Weyts, Zuhal Demir en Matthias Diependaele in de Vlaamse Regering. “Houd koers”, was zijn boodschap aan hen.

Federaal wanbeleid

Het federale beleid van de Vivaldi-regering staat daar volgens Bart De Wever haaks tegenover: “Met groenen in de regering gaan we recordsubsidies uitdelen voor fossiele brandstoffen. Met socialisten in de regering zien we dat net zij die werken aan een bescheiden loon netto koopkracht verliezen. En met liberalen in de regering scoren we voor het begrotingstekort, de overheidsuitgaven, de belastingdruk of de schuld steevast als een van de slechtste landen van de hele ontwikkelde wereld.”

Vlaams zelfbestuur

Volgens Bart De Wever is er maar één oplossing: Vlaams zelfbestuur. “De Vlaming moet kiezen. Wij vragen om te kiezen voor zelfbestuur, voor Vlaanderen, voor de N-VA.” Lees hier de volledige toespraak van Bart De Wever.

Dj Steven Vandeput

Na de enthousiast onthaalde toespraak van Bart De Wever kon het feest losbarsten, met ondervoorzitter Steven Vandeput als gast-dj achter de draaitafel. Later op de avond kwam ook de bekende radio-dj Sven Ornelis enkele plaatjes draaien.

Download hier de volledige toespraak van Bart De Wever (PDF-bestand). Of beter nog: bekijk onze video-opname van die speech op Facebook of YouTube
 

Bekijk hier een selectie van sfeerbeelden van het Zomerfeest. Misschien herken je jezelf? Of herbeleef het Zomerfeest in de sfeerreportage hieronder.

Start video