Sven De Neef

Directeur studiedienst

Bezorgdheid
We leven in een van de welvarendste regio’s ter wereld. Al vanaf zijn eerste lessen economie raakte Sven echter ook bezorgd. Bezorgd omdat de Belgische structuur maar niet in staat leek te doen wat juist was, op economisch vlak maar ook op andere domeinen. Ervoor zorgen dat de komende generatie het beter heeft dan de vorige, zoals het altijd is geweest, is een belangrijke drijfveer geweest en zal dat blijven.

Politiek engagement
Vanuit die bezorgdheid was het van op de schoolbanken al duidelijk dat de enige manier om verandering te kunnen bereiken, een politieke engagement was. Meteen na het afzwaaien aan de universiteit kon Sven aan de slag als economisch adviseur op de studiedienst van de partij. Dat gebeurde in 2010, toen de N-VA nog mee aan tafel zat voor de vorming van een federale regering. Sven kreeg weinig tijd om aan te passen. Hij werd in het water gegooid en moest zo snel mogelijk leren zwemmen.

Visie op verandering
Hij was de voorbije jaren actief als kabinetchef van de minister van Financiën binnen de regering-Michel en was ook onderhandelaar voor de partij bij de vorming van Vlaamse Regering onder leiding van minister-president Jan Jambon. Nu neemt hij de taak op zich als directeur van de studiedienst van de partij.

Ros Beiaardstad
Lokaal probeert Sven in Dendermonde de N-VA-afdeling, die prima werk levert, zo goed mogelijk te ondersteunen waar nodig en is hij op allerhande manieren actief binnen het vereningsleven.